Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΔ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 11-12 ΜΑΪΟΥ

                     sedsima2
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

website: www.sed.gr
       e-mail: info@sed.gr

Αθήνα 5 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ), συμμετέχει και υποστηρίζει ως χορηγός διαδικτυακής επικοινωνίας το διήμερο επενδυτικό φόρουμ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που οργανώνεται στα πλαίσια  της  Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», 11-12 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το συνέδριο, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πραγματική οικονομία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) και  την ευγενική συνεργασία και συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, του  Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών , της Κεντρικής ΄Ενωσης  Δήμων Ελλάδος , της ΄Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), του  Εθνικού  Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστήμιων  Θράκης και Θεσσαλίας, επιχειρηματικών φορέων όπως ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου η  Ένωση  Εισηγμένων Εταιρειών, o Φορέας Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON) κα.  Συμμετέχουν επίσης, κορυφαίοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί  όπως το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, τράπεζες και επενδυτές.

Στην αιχμή της οικονομικής επικαιρότητας

Η επίκαιρη θεματολογία του, περιλαμβάνει προτάσεις για την πιο αποτελεσματική και άμεση συμβολή  των υποδομών και των επενδύσεων στην ανάπτυξη, τις  υπάρχουσες δυνατότητες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς επίσης της διαμόρφωσης νέων  χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα και επενδύσεις ενόψει του Επενδυτικού Πακέτου Γιούνκερ, τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, την προοπτική των Δημόσιων έργων ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, όπως επίσης των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και των  Συμβάσεων Παραχώρησης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις σημαντικών νέων έργων και επενδυτικών προγραμμάτων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως επίσης ιδιωτών επενδυτών και εξειδικευμένα workshops.

Η παρουσίαση του  ΣΕΔ  θα γίνει από τον πρόεδρο κ. Μπάμπη Εγγλέζο πρόεδρο του ΣΕΔ, στα πλαίσια του Α΄πάνελ της δεύτερης μέρας του συνεδρίου ( Τρίτη, 12 Μαϊου) με θέμα την προοπτική της χρηματοδότησης έργων, επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας συνολικότερα. 

Ανάμεσα στους 40 περίπου εισηγητές της επίκαιρης διοργάνωσης περιλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, o κ. Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Πάνος Λειβαδάς, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ,  ο κ. Αντώνης Λεούσης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ , ο κ. Λάζαρος Σταθάκης, μέλος ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο Δρ. Παναγιώτης Πρόντζας, Senior Manager  της Grant Thornton, ο κ. Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, η κα Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Εκδοτριών-ΠΜΔ, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και πολλοί ακόμα αξιόλογοι εισηγητές.

Τις σκέψεις και προτάσεις τους σχετικά με τα θέματα του συνεδρίου έχουν επίσης κληθεί να  καταθέσουν, ο κ. Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, η  πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κα Λούκα Κατσέλη, ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Γκόλιας,  ο κ. Χρήστος Σπίρτζης Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, η κα Έλενα Κουντουρά,  Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ, η κα Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής, η  κα Νίκη Φούντα, Τομεάρχης Υποδομών, «Το Ποτάμι».

Σημειώνεται ιδιαίτερα, ότι η συμμετοχή ειδικά για τα μέλη του ΣΕΔ και τους φοιτητές είναι ελεύθερη.

Προκαταρκτικό πρόγραμμα

Πρόσκληση  

Από το γραφείο τύπου του ΣΕΔ

Αφήστε μια απάντηση