Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

News

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ εξελέγει Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος, εξελέγη εκ νέου Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην 1η συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση για τριετή θητεία, που έγινε στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με το νόμο, η Επιτροπή στην 1η της Συνεδρίαση, εκλέγει έναν Αντιπρόεδρο και έναν Γραμματέα, ενώ Προεδρεύει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Πρόεδρος της ΕΝΕΙΣΕΤ, κ. Θανάσης Κουλορίδας.

ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Πέντε Συνέδρια από τη Νομική Βιβλιοθήκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, έθεσε υπό την αιγίδα του τα ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, που διοργανώνει η Νομική Βιβλιοθήκη, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, μέχρι το τέλος του χρόνου, τις ημερομηνίες:
11-12 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου, 21 Νοεμβρίου, 1η Δεκεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2023.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα πολύ ενδιαφέροντα αυτά Συνέδρια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος………………..Ο Γεν Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος………Ανδρέας Κουτούπης

4ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, έθεσε υπό την αιγίδα του το πολύ ενδιαφέρον 4ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης,που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στις 21 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Συνέδριο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος………………..Ο Γεν Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος………Ανδρέας Κουτούπης

Λήξη Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γεν. Συνέλευση του ΟΛΠ, η οποία έγινε την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023, που διοργάνωσε ο ΣΕΔ για 9η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ένα “Μαραθώνιο οδοιπορικό” στις Γεν. Συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών, το οποίο ξεκίνησε με την εναρκτήρια εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, και περιελάμβανε μια σειρά από 15 εκπαιδευτικά σεμινάρια, στα οποία, επαγγελματίες του χώρου της κεφαλαιαγοράς, καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων και μέλη του ΔΣ του ΣΕΔ, δίδαξαν τις βασικές χρηματιστηριακές έννοιες, αλλά και τα “επαγγέλματα του μέλλοντος”, που υπάρχουν στον ευρύτερο χρηματιστηριακό χώρο.

Παρακολουθήσαμε τις Γεν. Συνελεύσεις των εταιρειών: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (7/4), AUTOHELLAS (20/4), ΟΠΑΠ (27/4), BRIQ PROPERTIES (27/4), ΟΛΘ (9/5), ΙNTERCONTINENTAL INTERNATIONAL (10/5), ΤΙΤΑΝ (11/5), ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ (24/5), ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (24/5), ENTERSOFT (26/5), IDEAL HOLDINGS (30/5), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (1/6), ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (7/6), ΟΤΕ (7/6), PERFORMANCE (7/6), ΕΧΑΕ (8/6), ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (12/6), ΠΡΟΝΤΕΑ (13/6), ΤΕΝΕΡΓΑ (14/6), ΕΛΠΕ (15/6), QUEST (15/6), ΦΟΥΡΛΗΣ (16/6), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (20/6), AS COMPANY (23/6), ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (27/6), ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (28/6), ΔΕΗ (29/6), JUMBO (5/7), ATTICA BANK (6/7), EUROBANK (20/7), AEGEAN (26/7), ALPHA BANK (27/7), ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (28/7) και ΟΛΠ (2/8).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 300 περίπου φοιτητές και φοιτήτριες, από 28 Πανεπιστήμια και Κολέγια, από Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι, παράλληλα με την παρακολούθηση των σεμιναρίων και των Γεν. Συνελεύσεων των εταιρειών, χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και κάθε ομάδα ανέλαβε να εκπονήσει εργασία, για μία από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Οι φοιτητές θα βαθμολογηθούν για τη συμμετοχη τους στο πρόγραμμα και οι 7 πρώτοι θα λάβουν βραβεία που έχουν αθλοθετήσει οι εταιρείες INTERSPORT (του Ομίλου Φουρλής) και ΠΛΑΙΣΙΟ.
Η απονομή θα γίνει στην Προσυνεδριακή Ημερίδα του 21ου Συνεδρίου του ΣΕΔ, η οποία θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στο “Μαραθώνιο” αυτό πρόγραμμα, και ειδικότερα: Τις εισηγμένες εταιρείες που δέχθηκαν τους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, σαν παρατηρητές, στις ετήσιες απολογιστικές Γεν. Συνελεύσεις, τους καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που προβάλλουν το πρόγραμμα στα ΑΕΙ της χώρας και στέλνουν τους φοιτητές για να το παρακολουθήσουν, τους επαγγελματίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και τους καθηγητές, που δίδαξαν στα σεμινάρια και τους χορηγούς μας, που μας στήριξαν για άλλη μια χρονιά, υλικά και ηθικά.
Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων που, εδώ και 9 χρόνια, έχουν “αγκαλιάσει” αυτό το πρόγραμμα και το έχουν αναδείξει σαν μία από τις κυριότερες παράλληλες δράσεις που γίνονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος……………..Ο Γεν. Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος…..Δρ. Ανδρέας Κουτούπης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ:

Γεν. Συνέλευση: ΟΛΠ A.E. 2/8/2023websitewww.sed.gr e-mailinfo@sed.gr

Αθήνα 2 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γεν. Συνέλευση της εταιρείας ΟΛΠ A.E. , ολοκληρώθηκε το “Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023” που διοργάνωσε ο ΣΕΔ, για 9η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Γεν. Συνέλευση έγινε στην έδρα της εταιρείας την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 και μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της εταιρείας κ.YU ZengGang και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Zhang Anming, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μέτοχοι.

Ήταν μία Γεν. Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία λάβαμε μέρος, στα πλαίσια του προγράμματος και την παρακολούθησε ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΣΕΔ, Μπάμπη Εγγλέζο.

Οι φοιτητές συμπλήρωσαν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ του οποίου οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν μετά από επεξεργασία που θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΟΛΠ A.E. για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προς όφελος των φοιτητών και της επενδυτικής κοινότητας γενικότερα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:


ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ


Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΔ, στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής

Αθήνα 1η Αυγούστου 2023

Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος, έδωσε σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου 2023, συνέντευξη στην οικονομική εκπομπή, στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, η οποία μεταδίδεται, από τα συνδρομητικά κανάλια της Cosmote και της Nova, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής στο Youtube, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής, https://www.naftemporiki.gr/, στον δημοσιογράφο, Ανέστη Ντόκα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ αναφέρθηκε στην πορεία της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα, εν όψει της απόκτησης επενδυτικής βαθμίδας και της αναβάθμισης της Ελληνικής οικονομίας, από τις αναδυόμενες αγορές στις αναπτυγμένες. Η προσέλκυση νέων επενδύσεων και ο πακτωλός χρημάτων που θα εισρέυσουν σε αυτή την περίπτωση, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ελληνική οικονομία, την οποία πρέπει η χώρα μας να αξιοποιησει, για να βγει οριστικά από την κρίση που τη μαστίει εδώ και αρκετά χρόνια

Επίσης ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε στο «Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023», το οποίο ολοκληρώνται αύριο με την Γεν. Συνέλευση του ΟΛΠ. Ο ΣΕΔ εδώ και πολλά χρόνια προτρέπει τους επενδυτές να παρακολουθούν τις Γεν. Συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών και να συνεργάζονται με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, πριν αποφασίσουν που θα επενδύσουν τα χρήματα τους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εισηγμένων εταιρειών παρουσιάζει άνοδο κερδοφορίας, ενώ παράλληλα οι εισηγμένες δείχνουν ότι έχουν προσαρμοστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, στο νέο νόμο Εταιρικής Διακυβέρνησης, ο οποίος ισχύει στη χώρα μας εδώ και 2 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2021, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΕΔ

ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γεν. Συνέλευση: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E. 28/7/2023


Αθήνα 28 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γεν. Συνέλευση της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E., συνεχίστηκε το “Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023” που διοργανώνει ο ΣΕΔ, για 9η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Γεν. Συνέλευση έγινε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 και μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Παύλος Μυλωνάς, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μέτοχοι.

Ήταν μία Γεν. Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία λάβαμε μέρος, στα πλαίσια του προγράμματος και την παρακολούθησε ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΣΕΔ, Μπάμπη Εγγλέζο.

Οι φοιτητές συμπλήρωσαν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ του οποίου οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν μετά από επεξεργασία που θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E. για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προς όφελος των φοιτητών και της επενδυτικής κοινότητας γενικότερα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:
ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γεν. Συνέλευση: ALPHA HOLDINGS A.E. 27/7/2023


Αθήνα 27 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γεν. Συνέλευση της εταιρείας ALPHA HOLDINGS A.E., συνεχίστηκε το “Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023” που διοργανώνει ο ΣΕΔ, για 9η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Γεν. Συνέλευση έγινε την ΠΕΜΠΤΗ 27 Ιουλίου 2023 και μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλειος Ράπανος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Βασίλειος Ψάλτης, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μέτοχοι.

Ήταν μία Γεν. Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία λάβαμε μέρος, στα πλαίσια του προγράμματος και την παρακολούθησε ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΣΕΔ, Μπάμπη Εγγλέζο.

Οι φοιτητές συμπλήρωσαν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ του οποίου οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν μετά από επεξεργασία που θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ALPHA HOLDINGS A.E. για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προς όφελος των φοιτητών και της επενδυτικής κοινότητας γενικότερα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γεν. Συνέλευση: AEGEAN Α.Ε. 26/7/2023


Αθήνα 26 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γεν. Συνέλευση της εταιρείας ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (AEGEAN) Α.Ε., συνεχίστηκε το “Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023” που διοργανώνει ο ΣΕΔ, για 9η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Γεν. Συνέλευση έγινε στην έδρα της εταιρείας την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Ευτύχιος Βασιλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μέτοχοι.ι

Ήταν μία Γεν. Συνέλευση εταιρείας, στην οποία λάβαμε μέρος, στα πλαίσια του προγράμματος και την παρακολούθησε ομάδα φοιτητών, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΣΕΔ, Μπάμπη Εγγλέζο.

Οι φοιτητές συμπλήρωσαν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ του οποίου οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν μετά από επεξεργασία που θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την εταιρεία AEGEAN Α.Ε. για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προς όφελος των φοιτητών και της επενδυτικής κοινότητας γενικότερα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γεν. Συνέλευση: EUROBANK HOLDINGS A.E. 20/7/2023


Αθήνα 7 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γεν. Συνέλευση της εταιρείας EUROBANK HOLDINGS A.E., συνεχίστηκε το “Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023” που διοργανώνει ο ΣΕΔ, για 9η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Γεν. Συνέλευση έγινε την ΠΕΜΠΤΗ 20 Ιουλίου 2023 και μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Φωκίων Καραβίας, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μέτοχοι.

Ήταν μία Γεν. Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία λάβαμε μέρος, στα πλαίσια του προγράμματος και την παρακολούθησε ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΣΕΔ, Μπάμπη Εγγλέζο.

Οι φοιτητές συμπλήρωσαν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ του οποίου οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν μετά από επεξεργασία που θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την εταιρεία EUROBANK HOLDINGS A.E. για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προς όφελος των φοιτητών και της επενδυτικής κοινότητας γενικότερα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:
ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ