Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

3ο Βιωματικό Σεμινάριο-Κάλεσμα προς εισηγμένες εταιρείες

                     
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 

websitewww.sed.gr       e-mailinfo@sed.gr

Αθήνα 24 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, τα σεμινάρια στα πλαίσια του «Προγράμματος Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2020» συνεχίζονται μέσω Διαδικτύου, σε πλατφόρμα επικοινωνίας, την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΕΔ, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του και στην οποία έχει διοργανώσει ομιλίες, παρουσιάσεις, ακόμα και Συνέδρια, από το 2001.

-Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο βιωματικό σεμινάριο, που διοργάνωσε ο ΣΕΔ μέσω διαδικτύου,την Δευτέρα 23 Μαρτίου, με θέμα:
«Οι Βασικές αρχές και η φιλοσοφία της Εταιρικής Διακυβέρνησης». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος, ο οποίος παρουσίασε τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, στον οποίο ο ΣΕΔ έχει συμμετάσχει με αρκετές προτάσεις.

-Το 3ο σεμινάριο θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαρτίου και ώρα 21.00 με θέμα:
«Πως παρακολουθούμε συστηματικά μια εισηγμένη εταιρεία». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΔ, Βαγγέλης Νταγκουνάκης, ο οποίος θα αναλύσει τους τρόπους, με τους οποίους παρακολουθούνται συστηματικά, οι ανακοινώσεις, οι οικονομικές καταστάσεις και οι ισολογισμοί, η μερισματική πολιτική, το management και κυρίως η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των επενδυτών, από τις εισηγμένες εταιρείες.

-Τέλος ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, να προγραμματίσουν την ετήσια απολογιστική Γεν. Συνέλευση, με πρόβλεψη για μετάδοση μέσω διαδικτύου, καθώς είναι πολύ πιθανό ότι, ακόμα και αν η πανδημία του Κορωνοϊού υποχωρήσει, γύρω στα τέλη Μαΐου, θα είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθούν Γεν. Συνελεύσεις με παρουσία κοινού, καθώς είναι βέβαιο ότι τα προληπτικά μέτρα, για περιορισμό των συναθροίσεων κλπ, θα συνεχιστούν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο νόμος, εδώ και αρκετά χρόνια, προβλέπει την μετάδοση των Γεν. Συνελεύσεων μέσω διαδικτύου. Προβλέπει ακόμα και την διεξαγωγή ψηφοφορίας και αφήνει στις εταιρείες τη διακριτική ευχέρεια, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.
Ήλθε πλέον η ώρα, να αξιοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη για μετάδοση της Γεν. Συνέλευσης μέσω διαδικτύου, που υπάρχει στον σχετικό νόμο. Μία πρακτική που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον στη χώρα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος      Ανδρέας Κουτούπης