Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

5η (Κεντρική) Επενδυτική Ημερίδα: Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων 2019 (Δελτίο Τύπου)

                    
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 

websitewww.sed.gr       e-mailinfo@sed.gr

Αθήνα 20 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Κεντρική (5η) Επενδυτική Ημερίδα, που διοργάνωσε ο ΣΕΔ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2019, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η μεγάλη προσέλευση φοιτητών και επενδυτών, το υψηλό επίπεδο των τοποθετήσεων, αλλά και ο εποικοδομητικός διάλογος που ακολούθησε, είχε σαν αποτέλεσμα μια Ημερίδα η οποία προσέφερε πολλά σε όσους την παρακολούθησαν.

-Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος, στην εναρκτήρια ομιλία του, σημείωσε ότι το Πρόγραμμα των Γεν. Συνελεύσεων έχει τρεις διαφορετικές πτυχές. Α. Την ενημέρωση των φοιτητών σε χρηματιστηριακά θέματα και την επαφή τους με την πραγματική αγορά, Β. Τον καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό τους και Γ. Την έρευνα πάνω στις εισηγμένες εταιρείες, η οποία μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία για την συνεχή βελτίωση των εταιρειών που θα μπορούν να αξιοποιούν αυτά τα στοιχεία.

-Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης,που προλόγισε την Ημερίδα, τόνισε ότι το γεγονός πως οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με την πραγματική αγορά, είναι το σημαντικότερο απ όλα.Έδωσε συγχαρητήρια για όλο το Πρόγραμμα και κυρίως για το Ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουν οι φοιτητές στις Γεν. Συνελεύσεις, το οποίο έχει πολλά στοιχεία Εταιρικής Διακυβέρνησης και είναι ένα σημαντικό “εργαλείο” για την αξιολόγηση των εταιρειών.

-Οι καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, Μανώλης Τσιριτάκης, Μανώλης Καβουσανός και Γιάννης Φίλος που επίσης προλόγισαν την Ημερίδα, τόνισαν τη μεγάλη αξία του Προγράμματος, το οποίο διδάσκει στους φοιτητές πολλά πράγματα, τα οποία είναι αδύνατον να διδαχθούν στα Πανεπιστήμια και το χαρακτήρισαν σαν ένα “κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας”

-Η Γεν. Διευθύντρια του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης κα Νατάσα Στάμου, παρουσίασε τους σκοπούς και τους στόχους του Συμβουλίου και αναφέρθηκε στον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, ο οποίος θα αναθεωρηθεί σύντομα, από το ΕΣΕΔ, με τη νέα του σύνθεση, στην οποία συμμετέχουν, εκτός από το Χρηματιστήριο και τον ΣΕΒ, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

-Στη συνέχεια της Ημερίδας παρουσιάστηκε η εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε., από τον Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων κ. Νίκο Πολυμενάκο, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τις δυνατότητας και τις προοπτικές του Οργανισμού, αλλά και την συμμόρφωση του με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, αλλά και του νόμου 4548/2018 για τις Ανώνυμες Εταιρείες.

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρουσιάστηκε από τον Επιτελικό Διευθυντή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών κ. Βασίλη Γκόβαρη, ο οποίος ανέλυσε τη διάρθρωση και τις δυνατότητες του Ομίλου, ο οποίος συνεχώς εκσυγχρονίζεται και έχει αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο, το οποίο παρέχει στους επενδυτές όλα τα απαραίτητα εργαλεία και την πληροφόρηση που χρειάζονται για την συμμετοχή τους στην Χρηματιστηριακή αγορά.

-Ο Προϊστάμενος Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου κ. Στέλιος Κωνσταντίνου, παρουσίασε την Χρηματιστηριακή αγορά στην πράξη, με τη χρήση εφαρμογής (Inbroker) που επιτρέπει την παρακολούθηση των συναλλαγών ζωντανά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

-Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος, συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλη Γκόβαρη, τους καθηγητές κ.κ. Μανώλη Τσιριτάκη και Μανώλη Καβουσανό και όλα τα μέλη της Γραμματείας του ΣΕΔ, χτύπησαν το κουδούνι της λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στις 17.20 ακριβώς!

Ευχαριστούμε πολύ, όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της Ημερίδας και ιδιαίτερα τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, για την θερμή φιλοξενία και την εξαιρετική συνεργασία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ:

Ο πρόεδρος του ΣΕΔ στην εναρκτήρια ομιλία του

Ο CEO της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης προλόγισε την εκδήλωση

Ο καθηγητής του ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Μανώλης Τσιριτάκης στο βήμα

Ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Μανώλης Καβουσανός στο βήμα.

Η Γεν. Διευθύντρια του ΕΣΕΔ κα Νατάσα Στάμου

Από την παρουσίαση του ΟΠΑΠ

Ο IRΟ του ΟΠΑΠ κ. Νίκος Πολυμενάκος, έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση της εταιρείας

Ο καθηγητής του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου κ. Γιάννης Φίλος

Ο επιτελικός Δ/ντης της ΕΧΑΕ κ. Βασίλης Γκόβαρης, παρουσίασε τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο IRO της ΕΧΑΕ κ. Στέλιος Κωνσταντίνου παρουσίασε τις on line συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ χτυπάει το κουδούνι λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η αναμνηστική υπογραφή στο βιβλίο του Χρηματιστηρίου!